حذف کارت‌های اعتباری در سال 1400

چهارشنبه 9 اسفند ماه 1402

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، یک کارشناس بانکداری الکترونیک درباره وجود کارت‌های اعتباری در دولت دوازدهم گفت: خواه ناخواه باید به سمت حذف کارت‌های اعتباری بانک‌ها حرکت کنیم. بحث‌های امنیتی در این حوزه اصلی‌ترین چالش به حساب می‌آید؛ یعنی امنیت در تراشه‌های کارت‌های اعتباری تامین تا حدودی بیشتر از روش‌های جدید است. اگر چالش‌های امنیتی برطرف شود از نظر فناورانه و سازمانی مشکلی برای حذف کارت‌های اعبتاری وجود ندارد.

 

مهدی کنعانی با بیان اینکه بانک‌ها چاره‌‍ای جز صدور کارت‌های اعتباری ندارند اظهار داشت: به طور کلی باید توجه داشت که وقتی همه اطلاعات در یک جا متمرکز شود، در صورت سرقت و مفقودی آسیب‌پذیری در آن بیشتر است تا زمانی که در چند حالت باشد. بنابراین کارت‌های اعتباری در کنار محسناتی که دارد، چالش‌‎های امنیتی دارد که باید برطرف شود.

 

او با بیان اینکه علم بیومتریک می‌تواند تمام این مشکلات را حل کند، گفت: بانکداری ما به شدت سنتی است و باید به سمت مدرن شدن پیش برود. باید کارت‌های اعتباری را حذف کنیم و اطلاعات مشتریان بانکی را به صورت صدا، قرنیه چشم و اثر انگشت ذخیره کنیم. کاری که در بسیاری از کشورها صورت گرفته است.

 

کنعانی افزود: موسسات می‌توانند تشخیص هویت بیومتریک را در برنامه‌های کامپیوتری، تشخیص صدا را در مراکز مخابراتی و تشخیص چهره را در خودپردازها و یا شعبه‌های بانک به کار برند. البته این پلت فرم امکان استفاده ترکیبی از این موارد را نیز در اختیار این موسسات قرار می‌دهد. در صورتی که یکی از انواع تشخیص هویت به درستی کار نکرد، کاربران می توانند از نوع دیگر تشخیص هویت استفاده کنند.به گفته یکی از بنیانگذاران این پلت فرم، هیچ یک از موارد تشخیص هویت به تنهایی کاربردی نیست و برای کاهش خطرات باید از مجموعه این امکانات استفاده شود.

 

این عضو هیات علمی دانشگاه تهران در پایان گفت: به نظر می‌رسد کشورمان در سال‌های 1400 تا 1410 شمسی می‌تواند کارت‌های اعتباری را به تدریج از گردونه عملیات بانکی حذف کند و به سمت بانکداری دیجیتال و امنیت کامپیوتری حرکت کند.

یکشنبه 26 شهریور ماه 1396